[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oameni de rînd premiați pentru ajutorul acordat poliției
27 Mai

Patruzeci și trei de persoane au primit diplome de onoare și titlul simbolic de „Om cu literă mare” în cadrul seriei de acțiuni „Ziua Transparenței: Poliția și comunitatea”, organizate de inspectoratele poliției din toată țara pe data de 24 mai, transmite Curentul.md.

Printre cei premiați se numără primari, foști polițiști, dar și oameni de alte profesii.

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne a decis să acorde o diplomă de onoare în cadrul acțiunii comune din toată țara. Diploma i-a fost înmânată autorului primului apel telefonic la numărul scurt anticorupție al MAI, 1520, care a denunțat o tentativă de corupere pasivă. Amintim că linia 1520 a fost lansată oficial pe 21 mai 2014.  Andrei Burlea, din s. Dubăsarii Vechi, Criuleni, a fost premiat pentru ajutorul acordat poliției în reținerea a doi infractori și pentru contribuția susținută pe parcursul anilor la asigurarea ordinii publice în raionul Criuleni.

„Premierea cetățenilor este un semn de apreciere și recunoștință din partea poliției pentru contribuția acestor oameni la viața comunității lor. Prin acest gest simbolic, inspectoratele au dorit să îi onoreze public, dar și să-i prezinte membrilor comunităților în care aceștia locuiesc”, a explicat ministrul de Interne, Dorin Recean. Polițiștii speră că gestul va inspira și alte persoane să colaboreze mai strâns cu poliția, în interes public.

Acordarea diplomelor pentru ajutarea poliției în combaterea criminalității și asigurarea ordinii publice a constituit un element important din scenariul manifestațiilor cu genericul „Ziua Transparenței”.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților