[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă disciplină de studii pentru studenţii de la UTM
10 Februarie
foto: publika.md

În cadrul Catedrei de ştiinţe socioumane de la Universitatea Tehnică a Moldovei(UTM) a fost instituită o nouă disciplină de studii cu denumirea „Teoria şi practica integrării europene”, care va fi predată studenţilor anilor I şi II de la toate facultăţile, transmite CURENTUL. 

Pentru a susţine implementarea predării disciplinei în cauză, Senatul UTM a aprobat alocarea sumei de 78 de mii de lei din contul special al universităţii pentru plata salariilor profesorilor antrenaţi în predarea modulelor disciplinei date.

Totodată, Senatul a cerut conducerii Facultăţii de Inginerie Economică şi Business să planifice diversificarea tematicii materiei disciplinelor economice, utilizînd conţinutul prevederilor Acordului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Actualmente la Facultatea de Inginerie Economică şi Business se predă cursul „Integrarea economică şi economie europeană”. Acestui curs i se vor conferi valenţe educative noi, care vor aduce argumente în plus la formarea convingerilor studenţilor că economia integraţionistă europeană atinge azi culmile socio-economice mondiale care induce confortul de viaţă al cetăţenilor.

Disciplina se va constitui din cinci module: Filosofia unificării europene, Premisele şi evoluţia integrării europene, Principalele instituţii ale UE, Politicile publice în comunitatea europeană, Republica Moldova şi integrarea europeană. La finalul fiecărui modul studenţii vor susţine cîte un seminar pe temele respective.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților