[ X ]
[ X ]
[ X ]
O iniţiativă nouă privind îmbunătăţirea siguranţei alimentare în Moldova
28 Martie
foto: totul.md

Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), membru al Grupului Băncii Mondiale, lansează o iniţiativă nouă pentru a ajuta producătorii de produse alimentare din Moldova să-şi consolideze practicile de gestionare a siguranţei alimentare, transmite Curentul.md.

Această iniţiativă este îndreptată spre dezvoltarea industriei de prelucrare a produselor alimentare din ţară şi deschiderea unor noi pieţe de export.

IFC a convocat la Chişinău peste 50 de factori de decizie politică, experţi din industrie, producători de produse alimentare şi comercianţi, într-un atelier de lucru, acesta fiind primul eveniment educaţional din ţară privind sistemele moderne de gestionare a siguranţei alimentare.

Echipele de consultanţă vor lucra acum şi la nivel de companii individuale. Ele vor oferi analize aprofundate privind modul de îmbunătăţire a sistemelor de gestionare a siguranţei alimentare şi vor susţine evenimentele educaţionale pentru a sensibiliza publicul în privinţa acestor chestiuni.

Pe parcursul ultimilor ani, echipa Grupului Băncii Mondiale pentru climatul investiţional a susţinut guvernul în reformarea şi simplificarea cadrului juridic şi instituţional privind siguranţa alimentară.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților