[ X ]
[ X ]
O firmă din Chişinău, acuzată de acces neautorizat la serviciile de telecomunicaţii
21 Noiembrie

Procuratura Generală a transmis instanţei de judecată cauza penală în privinţa unei persoane juridice, învinuite de acces neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii ale operatorului naţional de telefonie „Moldtelecom”, transmite CURENTUL.

Potrivit procurorilor, persoana juridică, creată la finele anului 2013 cu sediul în municipiul Chişinău, împreună cu alte persoane, utilizînd dispozitive tehnice, a efectuat tentativa de terminaţie neautorizată a traficului internaţional de voce în reţeaua „Moldtelecom”.

Astfel, în cursul lunii februarie curent, prin utilizarea a 29 de numere de telefonie fixă ale companiei „Moldtelecom”, firma a generat trafic ilicit de peste 18 mii minute, cauzînd un prejudiciu de circa 20 de mii de lei.

Potrivit celor constatate de procurori, în cazul în care acţiunile ilicite ale firmei nu ar fi fost curmate, aceasta ar fi cauzat companiei Moldtelecom un prejudiciu de peste 350 mii lei.

Cauza penală a fost expediată spre examinare Judecătoriei sectorului Buiucani, procurorii insistînd pe lichidarea respectivei persoane juridice cu recuperarea prejudiciului cauzat statului prin infracţiune.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților