[ X ]
O femeie riscă detenție pe viață pentru trafic de minori și ființe umane
21 Iulie

Poliția capitalei a reţinut o femeie în vârstă de 29 ani, originară din oraşul Cimişlia, fiind bănuită de trafic de copii şi fiinţe umane, transmite CURENTUL.

În cadrul măsurilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, forţele de ordine au reţinut suspecta, după ce a primit mijloacele financiare de la două prostituate pe care le proteja. Schema de întâlnire cu clienţii şi primire a banilor era bine determinată şi camuflată de către bănuită. Aceasta coordona toate acţiunile cu prostituatele prin telefon, astfel încât să nu fie văzută sau reţinută de poliţie.

Costul serviciilor sexuale pentru o oră era de la 700 până la 1000 de lei. În urma percheziţiilor corporale autorizate, asupra suspectei au fost depistate bancnotele primite de la prostituate. Ulterior, în locuinţa unde erau adăpostite domnişoarele, poliţiştii au depistat cânepă şi alte probe ce prezintă interes pentru acţiunile de urmărire penală.

Anterior, ea a fost judecată pentru proxenetism, fiind specializată în racolarea domnişoarelor minore, cu scopul de a presta servicii sexuale contra plată, adăpostindu-le într-o locuinţă din capitală.

Legislaţia penală în vigoare prevede închisoare pe un termen de la 15 până la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților