[ X ]
[ X ]
[ X ]
O femeie din Chişinău a prejudiciat zece persoane cu peste 5 milioane de lei
16 Mai

O femeie din capitală a încăput pe mîna procurorilor după ce a dobîndit ilegal de la zece persoane sume impunătoare de bani. Potrivit Procuraturii mun. Chişinău, inculpata avea cîteva scheme prin care dobîndea ilegal bani de la cetăţeni, transmite CURENTUL.

Astfel, în perioada anilor 2007 – 2010, activînd în calitate de director executiv la o firmă specializată în afaceri imobiliare, femeia a vîndut cîteva loturi de pămînt pentru construcţii, care însă aveau doar destinaţie agricolă. În aceeaşi perioada, escroaca a vîndut cîteva apartamente care, de fapt, nu-i aparţineau. Victimele au rămas prejudiciate după ce i-au dat inculpatei bani pentru a fi investiţi în afaceri imobiliare, sumele însă au fost cheltuite de escroacă după bunul său plac.

În aşa mod, femeia, în vîrstă de 38 de ani, a prejudiciat zece persoane cu peste 5 milioane de lei, după care a dispărut fără urmă. În anul 2012, instanţa a dispus arestarea inculpatei, deoarece nu se prezenta la şedinţele de judecată.

Pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari, inculpata a fost condamnată la 14 ani de detenţie cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de conducere şi de administrare cu bunuri materiale şi mijloace băneşti pe un termen de 5 ani.

Prin aceeaşi sentinţă, inculpata a fost obligată să le restituie părţilor vătămate suma integrală a prejudiciilor materiale cauzate.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților