[ X ]
[ X ]
[ X ]
O echipă mobilă a INP a fost agresată de persoane necunoscute
4 August

În dimineața zilei de 3 august curent, în jurul orei 4:00, o echipă mobilă a INP a fost agresată de persoane necunoscute și deposedată de unitatea de transport, transmite Curentul.md

Incidentul a avut loc pe traseul dintre satele Baurci şi Congaz, raionul Ceadîr – Lunga. Un grup de persoane necunoscute au oprit echipajul de patrulare, blocînd colaboratorii INP cu două mașini. Indivizii, aflaţi sub influenţa alcoolului, au aplicat violenţă fizică asupra inspectorilor de patrulare, fapt ce i-a determinat pe poliţişti să aplice mijloacele speciale. Focurile de armă nu au calmat agresorii, aceştia au urcat la volanul automobilului de serviciu, şi intenţionat l-au avariat. Ulterior, au ieşit în afara localităţii şi l-au incendiat.

Pe cauza dată a fost inițiată o cauză penală, iar polițiștii au reținut în timp scurt doi suspecți de 26 şi 38 de ani, originari din satul Baurci, raionul Ceadîr –Lunga. Totodată, au fost identificate alte şase persoane şi se întreprind măsuri de reţinere a acestora. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi suspecţii riscă de la 4 pînă la 8 ani de închisoare.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților