[ X ]
[ X ]
Noul director „Apă-Canal Chişinău” a aflat de unde vine mirosul urît din capitală. Iată ce va urma!
22 Septembrie

După ce în ultima perioadă capitala a fost învăluită de un miros urît, noul director general al S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Veronica Herţa, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, dar și specialiști de la diferite structuri,  au efectuat o vizită de lucru la Stația de epurare a apelor uzate din capitală, informează Curentul cu referire la un comunicat de presă.

Scopul vizitei a fost evaluarea stării tehnice a Stației de epurare în contextul implementării acțiunilor imediate pentru identificarea surselor de poluare a aerului, dar și a apei râului Bâc.

Participanții la inspecție,  urmărind etapele tratării apelor reziduale de la intrare în stația de epurare (colectoare) până la ieșire (r. Bâc), au constatat cu certitudine că, recent, au apărut anumite deficiențe în procesul tehnologic, care nu permit epurarea apelor reziduale la parametrii acceptabili. Asta se datorează faptului că o serie de obiective importante din cadrul stației de epurare au un grad înalt de uzură și necesită a fi reabilitate, iar altele reconstruite.

Pe termen scurt, membrii grupului de lucru urmează să identifice soluții tehnice imediate pentru asigurarea neîntârziată a refuncționalizării la parametri optimi a stației de epurare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților