[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nereguli la un cazino din capitală. Poliția a sistat activitatea localului
20 Iunie

Poliţia a sistat activitatea unui cazino care activa în lipsa licenţei şi aparatului de casă şi control, din sectorul Botanica al capitalei, transmite Curentul.md

Aparatele de joc nu dispuneau de acte ce ar demonstra originea sau faptul că ar fi fost testate. Poliţiştii au fost informaţi că, agentului economic respectiv nu i s-a eliberat licenţă de activitate în domeniul dat. De la faţa locului au fost ridicate 19 aparate de joc, înscrisuri de ciornă precum şi mijloace financiare obţinute în urma activităţii ilegale.

Ofiţerii de investigarea fraudelor economice din cadrul IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au sesizat Camera de Licenţiere în acest sens.

În cadrul investigaţiilor s-a stabilit că, neachitarea taxelor la bugetul de stat de către proprietarul cazinoului, ar fi adus un prejudiciu de aproximativ 1 159 000 lei. Astfel s-a iniţiat un proces penal sub aspectul art. 241 Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător şi art. 244 Evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor Cod penal.

Proprietarul cazinoului riscă amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 lei sau închisoare de pînă la 6 ani.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților