[ X ]
[ X ]
[ X ]
MTS va aloca 3,5 milioane de lei pentru dezvoltarea ONG-urilor de tineret din Moldova
29 Ianuarie
Foto: radiochisinau.md

Ministerul Tineretului şi Sportului(MTS) va aloca 3,5 milioane de lei în acest an pentru susţinerea şi dezvoltarea sectorului neguvernamental de tineret din RM. Potrivit MTS, suportul logistic şi financiar va fi oferit în bază de concurs, la care pot participa organizațiile neguvernamentale de tineret din ţară care desfășoară proiecte și inițiative de tineret cu impact în politica de tineret la nivel național și regional. 

Potrivit sursei, prioritate se va acorda proiectelor ce vor contribui la elaborarea și implementarea politicilor de tineret prevăzute în documentele de politici naționale în acest sector. Totodată, proiectele de tineret ce vizează centrele de tineret, consiliile locale ale tinerilor, organizații de voluntariat alte structuri de tineret și forme de participare a tinerilor reprezintă un obiectiv de bază a Programului Granturi în anul 2014.

De asemenea, la concurs sînt încurajate să depună proiecte organizațiile de tineret care dispun de cofinanțare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituții și donatori locali și internaționali și pot justifica o contribuție proprie de cel puțin 20 % din valoarea totală a proiectului.    

Solicitările și documentația de finanțare pot fi depuse în plic închis la sediul Ministerului Tineretului și Sportului aflat pe adresa: mun. Chișinău, MD-2004, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr.162, etaj 8, birou 8 20 . Nu vor fi acceptate dosarele expediate în formă electronică. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este  25 februarie 2014 , ora 17.00.

CURENTUL precizează că Programul de granturi a fost lansat în 2011 de către Ministerul Tineretului şi Sporutlui. În perioada anilor 2011 – 2013 au fost susținute 56 proiecte, cu un buget total de 8 mln lei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților