[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Educației introduce un proiect pentru revizuirea curriculumului şcolar
18 Martie
foto: hotnews.md

Ministerul Educației a lansat, o serie de activități care urmăresc revizuirea și modernizarea curriculumului pentru învățămîntul general, precum și motivarea cadrelor didactice pentru asigurarea unei educații de calitate, transmite Curentul.md.

în proiectul Strategiei Educația 2020 sînt propuse obiective și acțiuni prioritare care vizează dezvoltarea curriculumului pentru a îmbunătăți relevanța competențelor necesare pentru viață, dezvoltare personală, socială și profesională. O altă direcție strategică reflectată în documentele Ministerului este dezvoltarea, sprijinirea și motivarea cadrelor didactice pentru asigurarea unei educații de calitate.

Totodată, proiectul își propune să elaboreze un program național pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. De asemenea, vor fi elaborate standarde profesionale pentru cadrele didactice și manageriale.

Proiectul va fi desfășurat în perioada 2014-2016. Pentru anul curent, valoarea sprijinului financiar va constitui cca 1,3 mln dolari SUA.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților