[ X ]
[ X ]
[ X ]
Militari şi funcționari civili ai Armatei Naţionale au fost instruiţi la modalităţile de testare a integrităţii profesionale
23 Iulie

Aproximativ 900 de militari şi funcționari civili ai Armatei Naţionale au fost instruiţi, în perioada 20 iunie – 22 iulie curent, cu privire la modalităţile de testare a integrităţii profesionale, transmite CURENTUL.

Şedinţele de instruire s-au desfăşurat în toate garnizoanele militare. De asemenea, comandanţii centrelor militare teritoriale au fost informaţi, în luna aprilie curent, despre specificul reducerii corupţiei în sectorul de apărare.

Direcţia Inspecţie Generală în colaborare cu Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), a avut ca obiectiv informarea efectivului despre modul în care ar putea avea loc testarea, consecinţele rezultatelor negative ale testelor de integritate, drepturile şi obligaţiile celor supuşi testării în legătură cu aceasta şi modalităţile de contestare legală a sancţiunilor disciplinare aplicate ca urmare a rezultatelor testării integrităţii profesionale.

Legea numărul 325 cu privire la testarea integrităţii profesionale a funcţionarilor va fi pusă în aplicare începînd cu data de 14 august 2014. Pînă la data respectivă CNA, în calitate de executor, are rolul de a acorda suport metodologic în vederea ajustării cadrului normativ intern privind testarea integrităţii profesionale.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților