[ X ]
[ X ]
[ X ]
Medicii din Moldova au șansa să meragă la stagiere la cea mai prestigioasă clinică din Israel
25 Martie

A fost lansat concursul de selectare a medicilor rezidenți din Moldova care vor face stagiu la cea mai prestigioasă clinică din Israel, transmite Curentul.md.

Medicii rezidenți vor avea ocazia de a cunoaște noile practici aplicate în clinicele cu cele mai înalte criterii de calitate în asistența medicală oferită pacienților.  Medicii rezidenți vor obține un contract de până la trei ani, în cadrul Centrului Medical Sheba.

Proiectul va acoperi toate costurile de cazare și transport, plus un salariu lunar de trei mii de dolari pe durata stagiului. Ulterior, beneficiarii vor trebui să revină acasă și să lucreze în instituțiile medicale publice pentru o perioadă de cinci ani. În plus, toți participanții vor face gratuit un curs de limba ebraică – noțiuni de bază, oferite de către Centrul Medical Sheba.

Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a dat asigurări că procesul de selectare a candidaților va fi unul transparent. Dosarele vor putea fi depuse pe un site ce va fi creat în scurt timp, în cadrul acestui proiect.

Menționăm că, „Sheba Medical Center” este cel mai mare centru medical din Israel și Orientul Mijlociu și se află în top 10 spitale din lume.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților