[ X ]
[ X ]
[ X ]
Locuitorii comunei Risipeni vor beneficia de apă potabilă la robinete
15 Iulie

În comuna Risipeni, raionul Fălești, sunt în desfășurare lucrările pentru construcția a 21,815 km de apeduct. Astfel, în mai puțin de 2 ani, aproximativ 2200 de locuitori ai satelor Risipeni și Bocșa ar putea beneficia de apă potabilă la robinete, utilizând tehnologii prietenoase mediului, transmite CURENTUL.

„După realizarea proiectului, locuitorii comunei Risipeni vor beneficia de servicii de calitate, la standarde europene, în ceea ce priveşte furnizarea apei potabile”, a precizat directorul  ADR Nord, Ion Bodrug.

La rîndul său, primarul localităţii a menţionat că acest proiect este foarte important pentru locuitorii comunei Risipeni. „Lipsa reţelelor de apă şi canalizare este cea mai mare problemă pe care o are în prezent comuna Risipeni. Realizarea cu succes a acestui proiect ne dă garanția că vom avea apă potabilă la robinete”, a declarat primarul de Risipeni, Gheorghe Rusu.

În afară de cei 21,815 km de apeduct construit, în cadrul proiectului va fi construită și o staţie de tratare a apei potabile. La apeduct vor avea acces circa 680 de gospodării, 7 instituţii publice şi 12 agenţi economici. Totodată, va fi creată o întreprindere de prestare a serviciilor de aprovizionare cu apă, iar 2 persoane vor fi instruite în domeniul gestionării întreprinderii create.

Valoarea totală estimativă a proiectului „Aprovizionarea cu apă potabilă și canalizare a locuitorilor satelor Risipeni și Bocșa și a instituțiilor de menire social-culturală” este de 30 513 490 de lei, oferiți de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 3 milioane de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate până la finele anului curent.

Lucrările de construcție a apeductului se desfășoară în cadrul proiectului sus-menţionat, înaintat de Primăria Risipeni la cel de-al 2-lea Apel de propuneri de proiecte, lansat și organizat, în 2012, de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților