[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă a depus flori în memoria victimelor accidentului aviatic din estul Ucrainei
23 Iulie

Prim-ministrul Iurie Leancă a depus astăzi flori şi a lăsat un mesaj în Cartea de condoleanţe deschisă la Consulatul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos în Republica Moldova, în memoria victimelor tragicului accident aviatic din Ucraina, transmite CURENTUL.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre devastatorul accident aviatic din estul Ucrainei, în care şi-au pierdut viaţa 298 de oameni, majoritatea fiind cetățeni olandezi. În numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, permiteţi-mi să-mi exprim compasiunea faţă de poporul olandez şi, în special, față de rudele victimelor”, se arată în mesaj.

Astăzi în Olanda a fost decretată zi de doliu naţional, urmând ca în ţară să fie aduse primele cadavre recuperate după tragicul accident.

De asemenea, Premierul a lăsat un mesaj de condoleanțe la Ambasada Marii Britanii – țară care, în aceeaşi catastrofă aviatică, şi-a pierdut zece cetăţeni.

CURENTUL.md precizează că un Boeing 777 al companiilor aeriene din Malaysia s-a prăbușit, pe 17 iulie curent, în regiunea Donbas. La bordul avionului se aflau 298 de persoane, dintre care: 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 malaezienii, 11 indonezieni, 6 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi si un canadian.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților