[ X ]
[ X ]
[ X ]
Îți place mămăliga? Iată prognoza Institutului „Porumbeni” pentru 2015
25 Ianuarie

Planul privind dezvoltare porumbului în Republica Moldova în perioada 2011-2015, cu excepția anului 2012 a fost realizat cu succes , informează CURENTUL.

Solicitat de reporterul nostru, directorul adjunct pe probleme științifice de la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”, Vasile Maticiuc, a spus că, în mare parte, obiectivele propuse inițial au fost atinse pe parcursul celor patru ani.

„Au fost ani foarte buni cu excepția lui 2012, care a fost unul secetos, iar în mediu pe toată Moldova porumbul a fost de 20 tone/hectar, dar în principiul 2011, mai ales 2013, 2014 a fost un an favorabil, chiar foarte bun aș spune eu. A fost supraîmplinit planul de dezvoltare a boabelor de porumb”, a precizat Vasile Maticiuc.

Pe lângă acestea directorul adjunct de la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” ne-a comunicat că momentan nu avem pentru ce ne îngrijora, fiindcă 2015 se prevede a fi un an la fel de bun.

„Noi ne-am propus și anul acesta să promovăm semințele autohtone, dar totul depinde de condițiile meteorologice. După ploile care au fost, momentan credem că 2015 va fi un an favorabil pentru porumb. Plus la toate dacă ne orientăm spre 2013, atunci putem concluziona că într-adevăr 2015 va fi un an prielnic pentru porumb”, a adăugat Vasile Maticiuc.

Planul poate fi citit aici: 

Natalia Moraru

Inapoi la arhiva noutaților