[ X ]
(INTERVIU) Astrologul Lucia Palii: E timpul ca politicienii noștri să învețe să conlucreze!
19 Iulie

Cunoscutul astrolog din Republica Moldova, Lucia Palii a vorbit în interviul pentru CURENTUL  cum va fi cea de a doua parte a anului 2014 pentru R. Moldova, ce pericole îi paște pe politicienii din Moldova,  ce lideri noi ar putea să apară, dar și ce prezic astrele despre  relația statului nostru cu țările vecine,

CURENTUL: D-na Palii, cum va fi cea de a doua parte a anului 2014 pentru R. Moldova? Având în vedere ca ne așteaptă alegeri…

Lucia Palii: În a doua parte a anului 2014 vine o uşurare relativă şi în Moldova, până în prag de alegeri toate partidele vor fi foarte încrezute în forțele proprii. În noiembrie vom avea o luptă înverșunată. Este vital să nu ne abatem din calea aleasă cât de greu nu ne-ar părea. Situația internațională încordată are influență asupra RM, suntem o țară mică și suntem dependenți de politica statelor mari. Este important să fim protejați fără să devenim subjugați, cum a mai fost dea lungul veacurilor trecute. E posibil anume în secolul XXI fiindcă s-a instaurat era Vărsătorului, cea mai libertină zodie, anume ea dă posibilitatea dezvoltării libere fiecărui membru al unei comunități sau coaliții, care se formează  pe principii bine vole. Vasalitatea, sclavia, robia, supunerea oarbă nu mai sunt actuale, sunt specifice erei Peștilor care a plecat. Statele care nu simt adierea schimbărilor noi vor fi neapărat defavorizate și învinse, mai mult prin ignorare și izolare informațională. Evident că cu drept de reabilitare în caz de revedere a politicii statale.

C: Ce spun astrele vizavi de actuala clasă politică? Ce pericole îi paște? De ce ar trebui să se păzească?

L.P.: Cetățenii RM își doresc o societate civilizată, prognozabilă, cu  oferirea șanselor de dezvoltare egală tuturor, conform calităților personale, fără nevoia de a părăsi țara din motiv de sărăcie.

Vor fi votate partidele care garantează oportunități fiecărei familii, cu orice gen de ocupație sau origine etnică. Sunt importante toate partidele din Moldova, cu plusurile și minusurile sale. Avem un stat  multinațional, în societate sunt o mulțime de interese, uneori contradictorii. Fiecare trebuie să-și cunoască partidul care-i reprezintă interesele în Parlament. Vom avea sistem multipartinic și e timpul ca politicienii  noștri să învețe să conlucreze. Nu e vina lor că nu reușesc, era pînă nu demult influență planetară specifică. Generația născută până în 1984 nu este pregătită să coopereze, conlucrarea le aduce numai suferințe. Pentru cei născuți după 1984 suferințele sunt orientate în direcția supraviețuirii la direct, din cauza stării ecologice, și la figurat, din cauza concurenței mari. Lor le este mai ușor să supraviețuiască conlucrând în echipă puternică. E timpul să avem stimă și conlucrare în Parlament, nicidecum lupte care dezbină și mai tare țara. Sistema unipartinică a plecat în trecut, nefiind actuală.

E util să înțelegem necesitățile celor de la putere după încă o clasificare, conform categoriei de vârstă.

Cei născuți cu:

Plutonul în Leu, între anii 1939-1957 —  sunt persoane autoritare cu manipulări secrete, neafișate, doresc să facă politică mare, dau mari bătălii ascunse pentru putere în sferele de influență.

Plutonul în Fecioară între 1957 și 1972 — sunt afaceriști cu interese în industrie, cu tendință spre reforme sociale, obsesia pentru ordine, disciplină, control asupra fluxurilor financiare.

Plutonul în Balanţă, născuți intre 1972-1984 —  sunt reformatori în tot ceea ce privește dreptatea și egalitatea. Simt nevoia, obligația de a se înţelege bine cu toţi, fără conflicte, ceartă. Dar sunt capabili să se ridice pentru drepturile sale dacă se simt nedreptățiți.

C: Care este descrierea astrologică în ordine alfabetică , cu elemente de prognoze pentru perioada preelectorală a partidelor parlamentare?

L.P.: PCRM – 27.04.1994 – Are o structură puternică, bazată pe ierarhie, pozițiile sunt categorice. Atrage simpatia persoanelor radicale, violente. Folosește pârghii de influență psihologică asupra alegătorilor. Interesul de bază este controlul deplin asupra societății, și nu bunăstarea. Prima jumătate a anului 2014 a avut impuls intern spre modificări, restructurări, căutarea unui proiect salvator. Vara sunt contacte neafișate cu persoane influente, înțelegeri riscante pentru a garanta succesul. Până în octombrie este o stare de optimism. În noiembrie – nemulțumire de poziția partidului, dorința de revanșare.

PDM – 8.02.1977 – Este format în a doua zi lunară, nespus de norocoasă, cu un stelium în Vărsător. Este orientat spre imagine frumoasă, noroc, bunăstare, populism, folosirea eficientă a oportunităților.  Dorind să convină tuturor, aduce idei novatoare. Membrii partidului, majoritatea purtând energii de aer, sunt oratori, promit orice, teoretizează, reclamează ideile proprii. Real acționează doar din motive strategice pentru eficiența partidului.  În a doua jumate 2014 este într-o adâncă criză ideologică. În noiembrie se produce o trezire la realitate.

PL – 5.09.1993 – Ideea de bază este salvarea națiunii, progresivă, dar impusă societății. Acțiunile sunt novatoare, promovând principiile democratice. În realitate își permit și unele lucruri ce nu iartă altor partide. Apelează la jale dar emană răceală sentimentală.  La început de  2014 influența asupra societății este minimală. Vara aduce conflicte, contra acțiuni impulsive, înțelegeri nereușite. În septembrie situația se ameliorează în baza unui ajutor concret. În octombrie iar conflicte și trădări din interior.  În noiembrie – deziluzionare.

PLDM – 8.12.2008 – Sistem de ierarhie bine structurat, bazat pe intrare benevolă, fără promisiuni. Evoluția membrilor, formarea deprinderilor noi de muncă este dirijată și controlată. Relații multilaterale peste hotare. Acționează îndrăzneț în pofida rezistenței oponenților, dar reacțiile sunt întârziate, fiind supra încrezuți. Entuziasmul și optimismul nu permit sesizarea deplină și la timp a înfrângerilor. În primul semestru 2014 s-a produs o selectare a membrilor partidului prin teste de loialitate și acțiuni de neutralizare a concurenților. Vara ordinea este deranjată de diverse acțiuni provocatoare, conflicte de valori și între generații. În noiembrie se produc erori de la supraaprecierea influenței sale, dar efectul total este pozitiv.

PLRM – 12.04.2013 – Este un partid format în moment de supraviețuire politică, în a doua zi lunară, nespus de norocoasă. Acțiunile sunt novatoare, curajoase, purtând idei  și teorii de  modificare, reformare a societății. Reacția la necesitățile societății este rapidă, de aici vine popularitatea. Deocamdată se bucură de o imagine pozitivă, confruntându-se doar de probleme materiale. Luna noiembrie 2014 va fi reușită cu condiția continuării ideilor reformatoare nu doar ale mișcării liberale dar și a societății în întregime. Este necesară o bază teoretică bună și reputația nepătată.

C: Cum va fi viața politicienilor de top din R. Moldova după alegerile din noiembrie? Sau să zicem în anul 2014?

L.P.: O autoritate mai mare o au partidele care au în fruntea sa un lider cu horoscop de conducător statal. Voi descrie calităţile liderilor actuali în ordinea apartenenţei partidelor sus enumerate.

a) Liderul evident al PCRM este Vladimir Voronin. Horoscopul lui nu se compară cu ale celorlalţi din preajma lui, foşti sau actuali. El este unica persoană care decide. Si daca cedează partidul, fără el nu are nici o valoare. Este născut în a 29 zi lunară, una dintre zilele numite ”satanice”. Persoanele născute în așa fel de zi trec pe parcursul vieţii printr-un moment important de alegere dintre „bine” și „rău”. Totalul vieţii,  depinde de această  hotărâre. Ideea comunistă este ateistă substituind religia și rolul Domnului prin voinţă și egoul personalităţii. De asta permanent este implicat în lupte inutile. Consider ca alegerea a fost făcută pe 7 aprilie 2009, când a luat decizia să nu fie folosite armele împotriva demonstranţilor. Decizie nespecifică pentru comunişti. Anul 2014 a început cu conflicte ideologice și criză financiară. Vara situația materială se ameliorează neașteptat, dispoziția optimistă continuă până în toamnă. La mijloc de toamnă realizează că situația s-a blocat, apar o mulțime de obstacole care limitează autoritatea și libertatea de acțiuni. Posibilitățile de câștig continuă.

b) Liderii PDM nu sunt Diacov, Lupu s.a. cu horoscopuri de funcționari,  care au foarte multă energie de aer necesară în partid, ce înseamnă calități oratorice, teoretizare, minte lucidă, uneori superficială,  dar care nu ține de organizarea unor lucruri, planuri și acțiuni concrete.  Vlad Plahotniuc este motorul partidului acum. El combină rațiunea cu acțiunea. Neînfricat, are curaj pentru strategii unicale de luptă, o pregătire teoretică și scopuri bine determinate. 2014 este un an eficient pentru el, încă mai are influență neordinară asupra societății ca și precedenții 2 ani. Toamna o criză de valori îi diminuează entuziasmul, se distanțează, dar procesele inițiate de el continuă. Va trece prin deziluzii ce privește echipa, dar la sfârșitul anului situația revine la normal , primind favorurile dorite.

c) În PL Mihai Ghimpu pretinde să fie liderul oficial, dar  horoscopul de lider îl deține Dorin Chirtoacă. Ambii sunt în crize individuale specifice de vârstă, o coincidență aproape fatală. Hotărârile luate de ei perturbează activitatea partidului. Dorin va simți în noiembrie oboseala acumulată, după  prea mult efort depus mai devreme, sunt posibile iar niște greșeli care vor îndepărta și mai mult susținătorii. Păcat, este un politician cu un caracter neobișnuit, fără ură și dorință de răzbunare. Astfel de oameni sunt necesari Moldovei.

d) Liderul PLDM este Vlad Filat, cu horoscop evident de persoană statală. De la începutul anului își pune scopuri curajoase și le atinge. Îl deranjează concurenții și depune mult efort pentru neutralizarea lor. Are mari cheltuieli. Vara continuă problemele financiare, e folositor pentru eliberare de iluzii. În noiembrie  resimte clar  situația și înțelege că a ajuns nu tocmai unde și-a dorit. Dar fiind o fire luptătoare se eliberează de pesimism și merge demn mai departe.

e) PLR este format pe principii de echipă și sunt mai mulți lideri demni. Voi analiza situația astrologică a liderului anunțat – Ion Hadîrcă. Nu este doar un om de litere, este neașteptat de curajos, libertin, reformator, intuitiv, reținut emoțional, cu o gândire neordinară. Principala problemă în 2014 este cea financiară. E nevoit să gestioneze calm situația, deoarece nu-și permite nici un moment de slăbiciune. Orice greșeală este fatală, este necesară consecutivitatea în acțiuni și un comportament decent. Depune un efort supraomenesc. Toamna va primi roadele muncii bine meritate.

C: Ar putea apărea noi lideri în politică? Cine vor fi aceștia?

L.P.: E programată  apariția unui nou lider politic din rândurile oamenilor de afaceri. Din mai multe variante posibile, șanse are Sergiu Mocanu, dacă va participa în campania electorală. Ceilalți au șanse mai bune data viitoare.

C: Ce spun astrele vizavi de relația statului nostru cu statele vecine?

L.P.: Este destul de complicată relația Moldovei cu vecinii. În horoscopul natal  le revine zodia Scorpion care duce spre întețirea relației dar și stres permanent. Ambele state vecine România și Ucraina se confruntă cu probleme enorme. Nu ne pot ajuta conform așteptărilor noastre. Mai mult, următorii 3 ani se așteaptă răcirea relațiilor.   Mult mai complicată este relația cu partenerii strategici. Locul în harta natală care răspunde de parteneriate se referă și la oponenți, dușmani. Este o aluzie că partenerii devin dușmani , dacă interesele nu mai coincid. Această zonă este sub influența zodiei Berbec. Deci relația poate fi activă, optimistă, curajoasă, cu o dezvoltare rapidă, în caz de coincidență a intereselor. În caz de dezacorduri principiale, suntem imediat transformați în dușmani. Este mare  probabilitatea de a fi agresați prin surprindere următorii 4 ani.

C:
Ce sfaturi ați da în calitate de astrolog celor care se află la conducerea țării?

L.P.: Sfatul meu în calitate de astrolog este să facem toți împreună tot posibilul să ne păstrăm identitatea și curajul. Nimeni nu ne poate lua dreptul de a fi patrioți devotați. Moldovenii doresc să progreseze, vor face-o ori în țară, ori în afara ei, cu sau fără ajutorul conducătorilor. Cândva Moldova a fost republica cu cea mai densă populație, resurse umane avem de ajuns. Conducerea statului are sarcină să faciliteze integrarea moldovenilor la muncă, studii, perfecționare demnă peste hotare, pentru a aduce cunoștințele acumulate acasă. În țară sunt necesare astfel de locuri de muncă ca cei plecați, la întoarcere, sa nu simtă diferența, se află undeva în Franța sau în Moldova. Deocamdată acest proces se dezvoltă în capitală, rămâne să-l extindem în toată țara.  Vreau să mă mândresc cu Patria mea și să pot zice din toată inima ”Bravo, Moldova”.

Autor: Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților