[ X ]
[ X ]
[ X ]
Indemnizațiile oferite de stat la naşterea copiilor lezează drepturile femeilor
7 Martie

Indemnizaţiile oferite de stat la naşterea şi îngrijirea copiilor, nu dau posibilitate de a creşte o generaţie sănătoasă şi puternică, Daria Bostan, președintele Organizației de Femei a Federației Naţionale a Sindicatelor din Agricultură şi Alimentaţie ”AGROINDSIND”.

Daria Bostan a spus că eforturile organelor statale întru soluționarea diferitor probleme cu care se confruntă femeile nu sunt suficiente.

La fel și  Rodica Lupu, președintele Organizației de Femei din cadrul Federației ”AGROINDSIND” din Ungheni, a spus că metoda nouă de stabilire și plată a indemnizației de maternitate lezează drepturile femeilor și ar trebui să fie modificată în beneficiul, nu în detrimentul mamelor.

”Este necesar de implementat un Program  naţional de protejare a mamei şi copilului în RM, la care vor participa și partenerii sociali, pentru a îmbunătăți sistemul de stabilire și plată a indemnizațiilor. Totodată, vom cere repetat stabilirea cuantumului lunar al indemnizaţiei pentru creşterea copilului în mărime de 40% din baza de calcul”, a conchis Lupu.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților