[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă 60 de copii din satele Cociulia şi Vişniovca vor merge la grădiniţă
26 Martie
foto: pldm.md

În grădiniţele din satele Cociulia şi Vişniovca din raionul Cantemir au fost inaugurate două săli, după renovare capitală. Astfel, în urma investiţiilor a fost creat acces la educație pentru 60 de copii, transmite Curentul.md. 

Preşedintele PLDM, Vlad Filat la fel a fost prezent la inaugurarea celor două grupe din cadrul grădiniţelor din satele Cociulia şi Vişniovca, s-a familiarizat cu condiţiile create şi a spus că este foarte important ca Ministerul Educaţiei împreună cu autorităţile locale au identificat o soluţie pentru cei 60 de copii care nu mergeau la grădiniţă.

„Aceste două grupe renovate oferă infrastructură necesară pentru ca acești copii minunați să aibă condiții bune pentru a acumula cât mai multe cunoștințe. Și vreau să vă spun, noi vom depune tot efortul pentru a crea condiții moderne pentru copiii din RM. Fără accesul micuților la educația preșcolară este foarte greu să facem față obiectivului pe care ni l-am propus, o educație performantă în țara noastră”, a spus președintele PLDM.

Liderul liberal-democrat a dus micuţilor un televizor, aragaz, calculatoare şi multe jucării, iar în semn de mulţumire copiii au recitat poezii, au cântat şi dansat. De asemenea, a promis că va dota bucătăria  din cele două grădinițe cu toate cele necesare.

Viceministrul educației, Igor Grosu, a menționat că Ministerul Educației va crea condiții necesare pentru ca micuții din Republica Moldova să nu rămână înafara grădiniței.

Sălile celor două grădinițe din satele Cociulia și Vișniovca au fost renovate și dotate în cadrul proiectului „Parteneriat global pentru educație”, implementat de către Ministerul Educației în parteneriat cu Banca Mondială și UNICEF.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților