[ X ]
[ X ]
[ X ]
În satul Măgdăceşti a fost inaugurat un Centru de Sănătate modern
5 August

În prezența ministrului Sănătății, Andrei Usatîi, preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, personalului medical şi locuitorilor satului, la data de 4 august, a fost inaugurat Centrul de Sănătate Măgdăcești, transmite Curentul.md

În noul Centru de Sănătate activează 7 medici de familie şi 20 asistenţi medicali de familie, care acordă asistență medicală primară la circa 10570 locuitori din  localităţile raionului Criuleni:  Măgdăceşti, Porumbeni, Paşcani, Ratuş şi Drăsliceni.

„Modernizarea instituţiilor medicale şi dotarea acestora cu echipament modern este o prioritate  pe agenda Guvernului. Vă doresc sănătate şi să vă bucuraţi de acest sediu nou, să veniţi cu plăcere la medic doar pentru controlul profilactic”, a menţionat ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, în cadrul evenimentului de inaugurare a unităţii medicale.

În aceeași ordine de idei, primarul satului Măgdăceşti, Liuba Cojocaru, a menţionat că acum locuitorii vor avea un Centru de Sănătate nou şi dotat cu toate cele necesare pentru ca medicii să poată acorda servicii medicale în condiţii moderne de lucru.

Costul total al lucrărilor  este de circa  2,9 milioane lei. Finanţarea a fost  asigurată prin  Proiectul Băncii Mondiale „Servicii de Sănătate şi Asistenţă Socială”.

Centrul de Sănătate Măgdăceşti este asigurat cu transport sanitar, repartizat de către Ministerul Sănătăţii în anul 2008.  De asemenea, Consiliul Raional Criuleni a alocat 30000 lei  pentru achiziţionarea  echipamentului medical performant.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților