[ X ]
[ X ]
[ X ]
În premieră, SIS promovează cultura de securitate în rîndul elevilor
26 Martie

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a petrecut în premieră, de comun cu Ministerul Educaţiei, un proiect-pilot de promovare a culturii de securitate în sistemul de învăţământ, care a cuprins 9 licee din municipiul Chişinău, raioanele Orhei, Căuşeni şi Floreşti, transmite Curentul.md.

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a elaborat un material didactic special cu genericul sugestiv – Ghidul antiterorist. Prin urmare, Îndrumarul didactic în speţă a fost distribuit elevilor din clasele VII – IX, laolaltă cu materiale ce conţineau o serie de recomandări privitoare la căile şi modalităţile de contracarare a eventualelor ameninţări teroriste, precum şi reguli de comportament.

Ofiţerii SIS au prezentat un ciclu de lecţii de informare a tinerilor despre pericolul şi consecinţele fenomenului terorist în cadrul disciplinei Educaţia civică. Mesajul principal împărtăşit de către toţi participanţii a fost faptul că „noi, nu avem dreptul să rămânem indiferenţi faţă de flagelul terorist, sperând că acesta ne va trece cu vederea, or, ignorarea pericolului sau neparticiparea la politica naţională antiteroristă înseamnă tolerarea acestui fenomen”.

Lansarea Îndrumarului antiterorist constituie doar o prima etapă a campaniei de informare şi sensibilizare a populaţiei Republicii Moldova iniţiată de SIS cu privire la măsurile antiteroriste, conştientizate pe axa Cetăţean – Societate – Stat.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților