[ X ]
[ X ]
[ X ]
În premieră a fost discutată reforma în domeniul asistenţei sociale
26 Martie

Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a prezentat o retrospectivă a evoluţiei domeniului asistenţei sociale, în special, s-a referit la prestaţiile de ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului ca mecanism real de susţinere a familiilor vulnerabile, transmite Curentul.md.

Ministrul a spus că reforma sistemului de asistenţă socială demarată în ţara noastră constituie o prioritate în activitatea zilnică a Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Legea nr.133 cu privire la ajutorul social, Valentina Buliga a menţionat că acesta presupune asigurarea unui venit lunar minim garantat pentru familiile defavorizate prin acordarea unui ajutor social stabilit în conformitate cu evaluarea venitului global mediu lunar al fiecărei familii şi cu nevoia acesteia de asistenţă socială.

„Prin implementarea cu succes a acţiunilor de reformare a sistemului de asistenţă socială ne dorim ca familiile din RM să fie asigurate cu un trai decent, locuri de muncă bine plătite, copii şcolarizaţi cu părinţi acasă, bătrîni alături de persoanele dragi, precum şi o ţară în care fiecare dintre noi să dorească să-şi construiască viitorul”, a subliniat  Valentina Buliga.

Un prim pas spre realizarea acestor obiective şi susţinerea familiilor vulnerabile il constituie Programul de ajutor social şi acţiunile demarate recent de sporire a nivelului de înţelegere şi susţinere a reformei.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților