[ X ]
[ X ]
[ X ]
În curînd va fi elaborat ghidul de prevenire a inundațiilor
15 Mai

Reprezentanţii Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au participat în cadrul unui seminar organizat de reţeaua ecologică elveţiană „ZOI” a Secretariatului Iniţiativei „ Mediul ambiant şi securitatea”, transmite Curentul.md.

Scopul seminarului a constat în stabilirea unei metodele eficiente de informare a populaţiei din preajma bazinului Nistru, despre pericolul inundaţiilor.

Cu toate acestea va fi elaborat un pliant informativ, care va cuprinde acţiunile ce vor fi întreprinse de populaţie în caz de inundaţii. Ghidul va avea menirea de a pregăti oamenii din zona de risc să reacţioneze prompt la declanşarea inundaţiilor în localităţile din preajma bazinului Nistru. Pliantele vor avea iniţial un tiraj de 3000 bucăţi, iar pe parcursul desfăşurării proiectului acestea ar putea fi multiplicate.

Tot în cadrul seminarului au fost abordate problemele cu care se confruntă populaţia din zonele afectate şi oportunitatea de a instrui interactiv copiii din regiune, în zonele de agrement din orașul Vadul lui Vodă.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților