[ X ]
[ X ]
[ X ]
În blocul nou de la Spitalul Clinic Republican au avut loc primele intervenţii chirurgicale
14 Mai
foto: ms.gov.md

Pe 12 mai 2014, au fost  efectuate primele intervenţii chirurgicale în noul Bloc Chirurgical de la Spitalul Clinic Republican, deschis recent, la 6 mai. Datorită dotărilor ultramoderne a sălilor de operaţii şi a profesionalismului medicilor, au fost salvate două vieţi, ambii pacienţi fiind operaţi în stare de urgenţă, transmite Curentul.md. 

O fetiţă de doi ani, a fost operată de către medicul cardiochirurg Liviu Maniuc. Pacienta a fost internată cu o patologie gravă, hipertensiune pulmonară avansată, intervenţia chirurgicală fiind singura soluţie.

Al doilea pacient este  un bărbat de 57 ani, originar din raionul Cimişlia, a fost internat și el în stare gravă. Aureliu Batrînac, chirurgul care l-a operat spune că bărbatul suferea de o serie de complicații la inimă, din cauza cărora nu putea să meargă.

Amintim că, sălile de intervenţii chirurgicale în care au putut fi posibile aceste operaţii complexe sînt dotate cu cel mai performant utilaj, cu dispozitive specifice dedicate exclusiv intervenţiilor cardiochirurgicale pentru copii şi, respectiv, pentru maturi.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților