[ X ]
[ X ]
[ X ]
În 500 de case din Călărași vor fi instalate detectoare de fum, în baza unui proiect finanțat de americani
5 August

Mai multe familii social-vulnerabile, dar și oameni în etate vor beneficia de instalarea unor detectoare de fum cu scopul de a preveni incendiile în sectorul locativ, transmite CURENTUL.

Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI i-au fost donate 1247 detectoare de fum în baza unui proiect susținut de Guvernul Statelor Unite ale Americii. Sistemele urmează să fie instalate în 500 de case din raionul Călărași.

Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Mihail Harabagiu a subliniat importanţa acestui proiect dar şi siguranţa care poate fi oferită populaţiei odată cu instalarea acestora în casele din localităţile rurale.

Totodată, șeful-adjunct al misiunii din SUA, Kara McDonald a comunicat că țara sa este mîndră să realizeze acest proiect de siguranţă pentru Republica Moldova, proiect care va contribui la reducerea numărului victimelor în incendii.

Anterior, optzeci de detectoare de acest fel au fost instalate în 36 familii. Pe parcurs, 16 detectoare s-au declanşat, iar mai mulţi oameni au rămas cu viaţă.

Detectoarele urmează a fi instalate începînd cu luna septembrie.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților