[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cîţi copii au venit pe lume în primele ore din 2015
2 Ianuarie

Revelionul va fi, de azi încolo, mai mult decât o sărbătoare pentru unii moldoveni. 14 cupluri au devenit părinţi în primele ore ale anului 2015. Copiii au venit pe lume în maternitățile din capitală. Potrivit medicilor, toți bebelușii sunt sănătoși, scrie publika.md.   

Teodora-Ilinca s-a născut la Maternitatea nr. 1 din capitală, la scurt timp după miezul nopții. ”Nu m-am așteptat la un așa cadou frumos, mai ales că și bunica bebelușului este născută în această zi.  Nu este nimic întâmplător, probabil așa trebuia să fie”, a spus Carolina Arnăut.

Fetița a fost vizitată de dimineață de bunici și frate. ”A fost așteptată cu mult drag. Emoțiile sunt duble deoarece este născută într-o zi cu bunica, pe 1 ianuarie. Cred că îi va merge bine căci și eu sunt foarte norocoasă”, a spus bunica fetiţei, Liuba Barbă.

”Am să o învăţ fie bună cu alții, să nu fie rea, să ajute familia. Am să o apăr de băieți răi”, susţine fratele fetiţei.

Potrivit medicilor, toţi copiii născuţi la Maternitatea nr. 1 din capitală se simt bine. ”Nașterile de Revelion au decurs firesc. Copilașii se simt bine, sunt sub supravegherea medicilor. Situații ieșite din comun nu au fost”, a precizat medicul genicolog Vitalie Mămăligă.

Iar la maternitatea nr. 2, primul copil a venit pe lume la ora 7:00. Este un băiat pecare părinții îl vor numi Damian. ”De fapt nu are importanță ziua în care s-a născut. Contează să fie sănătos să fie un băiețel bravo, ascultător”.

Tatăl bebelușului a venit la maternitate imediat ce a primit vestea. ”Am emoţii. Vrem mai repede să-l vedem. Important este să crească sănătos”.

Bebelușii născuți în prima zi a anului 2015, în maternitățile publice din capitală, cântăresc între 3,5 și 4,4 kilograme. Anul trecut, de Revelion, în țară s-au născut 68 de copii, dintre care 14 în capitală.

Sursa: publika.md

Inapoi la arhiva noutaților