[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul României a donat cărți și echipament sportiv deţinuţilor minori de la Goian
27 Martie
foto: justice.gov.md

Departamentul relații cu românii de pretutindeni al Guvernului României a donat astăzi deținuților minori din Penitenciarul nr. 10 din Goian circa 600 de cărți, iar Federația Română de Fotbal le-a oferit echipament sportiv, transmite Curentul.md.

Viceministrul Justiției, Vladimir Grosu, a mulțumit oficialilor români pentru interesul pe care-l manifestă față de Ministerul Justiției, în special pentru Departamentul Instituțiilor Penitenciare.

”Nu este pentru prima dată când colegii din România vin cu asemenea ajutoare și vă suntem recunoscători. Credem că aceste cărți vor contribui la educarea corectă a copiilor care, din păcate, stau în detenție. Cu echipamentul sportiv și mingile de fotbal și volei ei își vor putea petrece frumos timpul liber”, a spus viceministrul Vladimir Grosu.

Bogdan Stanoevici a dat asigurări că Departamentul relații cu românii de pretutindeni va continua să facă donații ori de câte ori va fi necesar. ”Sperăm că aceste cărți, printre care dicționare și manuale, le vor oferi copiilor posibilitatea de a fi permanent în contact cu educația și cultura.  Trebuie să-i ajutăm, să-i pregătim să se poată adapta în societate atunci când vor ieși din penitenciar”, a afirmat ministrul delegat pentru românii de pretutindeni.

Acesta este al doilea lot de carte donat de către statul român Penitenciarului din Goian. În total, în biblioteca penitenciarului din Goian au ajuns peste 600 de cărți, CD-uri cu desene animate și filme, 7 mingi de fotbal și volei și îmbrăcăminte sportivă.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților