[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ghenadie Valuță: Nu voi cere iertare celor care propagă păcatul
9 Iulie

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Ghenadie Valuță a fost solicitat de homosexualii din Moldova să-şi ceară scuze publice, privind discriminarea de gen. Faptele expuse în plîngere de către Angela Frolov, activista GenderDoc-M, reprezintă instigare la discriminare pe criteriile de orientare sexuală şi convingeri, conform Art. 1, 2, din Legea nr. 121 privind asigurarea egalității, transmite CURENTUL.

La data de 11 februarie 2014, în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune, Ghenadie Valuță a adus cu sine în platou o crenguță de busuioc și un lichid pe care l-a pus pe masă în fața sa. Acest fapt i-a trezit o suspiciune că reclamatul are drept scop să săvîrșească un ritual caracteristic cultului religios creștin-ortodox. Unde în final, Ghenadie Valuță a stropit cu apă sfințită  locurile din platoul emisiunii și invitații LGBT.

Un alt caz ar fi cînd Sinodul  Ghenadie Valuță a sfințit locul unde au protestat și drumul parcurs de persoanele LGBT.

„Biserica consideră că manifestarea publică a manifestării netradiționale este un păcat și nu voi cere iertare celor care propagă păcatul”, a declarat  Ghenadie Valuță.

La rîndul său, un avocat susţine că toate acuzațiile aduse în adresa Sinodului Valuță sunt nefondate. „Decizia este una nefondată și jignitoare la adresa cultului religios din RM, iar în locurile publice se poate manifesta oricine. Decizia va fi contestată în instanța de judecată potrivit procedurii”, a conchis avocatul.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților