[ X ]
[ X ]
[ X ]
Germania vrea să modernizeze Institutul Mamei și Copilului din Chişinău
13 Mai
foto: protv.md

Președintele Parlamentului, Igor Corman, împreună cu Vicepreședinta Bundestagului german, Ulla Schmidt, au vizitat ieri Institutul Mamei și Copilului, secția anestezie și terapie intensivă pentru nou-născuți, transmite Curentul.md.

Potrivit directorului, principalele probleme ale maternității sînt lipsa utilajului medical și a resurselor necesare pentru renovarea clădirii.

Igor Corman a menționat că, în calitate de Președinte al Parlamentului, va acorda o atenție specială proiectului de modernizare a Institutului Mamei și Copilului și îi va îndemna pe colegii deputați să se solidarizeze.

„Familia este un lucru sfînt, or, aici, la dumneavoastră, începe cu adevărat familia, odată cu nașterea copiilor. Este important să ne mobilizăm, inclusiv pentru a identifica noi proiecte de cooperare cu partenerii din afara țării”, a subliniat șeful Legislativului.

Vicepreședinta Bundestagului german a declarat că susține demersurile de modernizare a instituției, iar, la revenirea în Germania, va încerca să găsească parteneri pentru ca Institutul Mamei și Copilului să poată oferi servicii de calitate mamelor și copiilor.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților