[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Vasile Bumacov la culesul căpşunilor
28 Mai

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, însoţit de un grup de jurnalişti de la diferite agenţii de presă, a întreprins o vizită pe plantaţiile de căpşune din raionul Criuleni, transmite Curentul.md.

Bumacov a specificat că, cultura căpşunului este una de valoare înaltă, fiindcă aduce un profit considerabil agricultorilor, care cultivă căpşune şi respectă întocmai prevederile tehnologice, obţinând, astfel un beneficiu mai mare comparativ cu alte culturi. Căpşuna are un preţ bun pe piaţă fiindcă este unul din puţinele fructe, care apar în luna mai şi sunt solicitate mult de către consumatori, ei oferind şi un preţ relativ mai mare pentru acest fruct delicios.

La fel, ministrul i-a îndemnat pe producătorii agricoli şi prin intermediul presei, să acorde mai multă atenţie cultivării căpşunilor, să extindă suprafeţele cultivate pentru a avea un venit pe potriva efortului depus.

Totodată, reprezentanţii mass media au luat cunoştinţă de activitatea acestei întreprinderi, care are în gestiune 80 de ari de sere în care se cresc căpşune şi de 7,5 hectare de teren deschis în care este plantată aceiaşi cultură.

Elena Mocreac

CAP2 CAP3 CAP4 CAP5

Inapoi la arhiva noutaților