[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) O moldoveancă a ajuns manager al unui spa în Mexic
14 Septembrie

Diana Burca, o tânără medic neurolog, originară din Chişinău, a locuit un an de zile în Mexic, acolo unde urma să administreze o clinică SPA după ce ar fi fost finisate construcțiile acesteia. Totul însă, a devenit foarte complimcat din cauza banilor, transmite SHOK.md.

S-au adunat nori negri deasupra paradisului creat de Nick Rădoi peste Ocean? Se laudă cu afaceri de milioane de dolari, angajaţi cărora le oferă salarii atractive, maşini şi case de lux la care unii nici nu îndrăznesc să viseze. În realitate însă, toată opulenţa pe care o afişează este la un pas să se ducă pe apa sâmbetei.Click! a aflat că milionarului nu-i merge în afaceri atât de bine pe cât pretinde. Nick Rădoi (52 de ani) a intrat pe lista datornicilor la bănci, care sunt pe punctul de a-l forţa ca să-şi recupereze creanţele, scrie Click.ro.

În România, Nick Rădoi sparge mii de euro, dar în America şi în Mexic acolo unde derulează afaceri este la un pas de faliment. A rămas doar cu câţiva angajaţi, şoferi de TIR, şi acum trage cu dinţii să termine de construit un Spa în Puerto Vallarta. Anul trecut, a pus pe roate afacerea în care a investit 70.000 de dolari, dar lucrările bat şi acum pasul pe loc la centrul Spa din Mexic. Femeia care i-a administrat afacerile a confirmat în exclusivitate pentru Click! că Nick Rădoi se află într-o situaţie delicată din punct de vedere financiar.

“Centrul nu a reuşit să-l termine nici acum pentru că vrea să facă lucrul ăsta cât mai ieftin posibil. Este vorba despre un spa de 300 de metri pătraţi. Nu este ceva de lux, aşa  cum s-a vehiculat. Este într-un complex comericial. Sunt şase camere de masaj, recepţie, manichiură, pedichiură, frizerie, un bar micuţ şi o cameră pentru cosmetică. Tot aici, o treime din spaţiu era alocat unui alt proiect al lui, o firmă pentru servicii la domiciliu”, ne-a povestit pe care Nick Rădoi a adus-o în urmă cu un an în Mexic special ca să fie managerul clinicii.

Au făcut împreună schiţa unui centru de anvergură, însă totul a rămas doar pe hârtie. Deşi, avea pe mână întregul proiect, care se anunţa unul grandios, Diana numai salariu de mare şef nu primea. Nick Rădoi i-a oferit în schimb cazare în casa lui, a lăsat-o să-i conducă maşina şi a plătit-o cu 500 de dolari pe lună, în condiţiile în care un medic de specialitatea ei câştigă în străinătate de cel puţin cinci ori mai mult.

Tânăra, care i-a devenit în tot acest timp o foarte bună prietenă, s-a ocupat de Spa timp de un an după care a renunţat să-i mai administreze afacerea. Aceeaşi bani şi mai puţine bătai de cap îi câştiga şi în România, unde timp de doi ani a fost medic neurolog la o clinică din Craiova. “Eu am fost asociata lui, ba chiar contractul este făcut pe numele meu. Nick Rădoi a fost girantul în tot acest bussines. Lucrurile nu au mai mers şi am preferat să mă retrag. Eu, oficial, nu am avut contract de muncă, îmi spunea tot timpul că îmi va face când se va deschide spa-ul”, a adăugat Diana, care s-a întors de curând în Mexic pentru a-şi urma cariera de medic, în străinătate, fix în acelaşi oraş în care afacerea lui Nick Rădoi a rămas la stadiul de proiect. Relaţia dintre ea şi aşa-zisul milionar s-a răcit.

Surse din anturajul celui care se prezintă ca fiind milionarul roman de peste Ocean ne-au povestit că omul de afaceri este în imposibilitate de plată.

A făcut mai multe credite pentru a-şi termina lucrările, însă a acumulat datorii pe care nu are de unde să le mai plătească.

“Din primăvară, au început problemele pentru Nick Rădoi. Dacă cu ani în urmă avea 50-60 de angajaţi, acum mai are vreo patru persoane în firmă. Şoferii de TIR muncesc doar când sunt chemaţi că este într-adevăr ceva de lucru. Afacerile lui sunt pe zero, iar de profit nici nu încape vorbă  Nick Rădoi este o persoană dificilă în relaţia cu salariaţii. Partenerii lui au avut deseori discuţii din cauza comportamentului lui de neînţeles. Se ceartă cu toată lumea şi se poartă urât cu oamenii, poate şi pentru că este conştient că i-a ajuns cuţitul la os”, au adăugat apropiaţi ai afaceristului.

spa_nickspa_nick_radoi_2
spa_nick_radoi_1

Inapoi la arhiva noutaților