[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Noutăți frumoase la Grădina Zoologică din Chișinău: veverițele lui Prevost, civete de Sumatra și ratoni!
27 Mai

Grădina Zoologică din capitală ne bucură cu noi atracții. De curând, în perioada 7-10 mai anul curent, au fost aduse din Indonesia veverițele lui Prevost, civete de Sumatra și ratoni, transmite CURENTUL.

Fiind recent aduse, animalele se află încă în faza de acomodare, însă primele două specii pot fi deja remarcate în premieră la Grădina zoologică din Chișinău.

Solicitat de reporterul nostru, Eugen Matveev, director adjunct pe sectorul zooveterinar, susține că numărul de vizitatori a crescut începînd cu perioada caldă.

“Ne bucurăm de faptul că avem cât mai mulți vizitatori  și că numărul lor a crescut considerabil anul acesta, începînd cu perioada caldă, mai exact cu vacanța de primăvară a elevilor. Evident că numărul vizitatorilor  la Grădina Zoologică va mai crește  și ne vor bucura de prezența mai multor copii”, spune Matveev.

Conform destepti.ro, veveriţa lui Prevost (Callosciurus prevosti) trăieşte în sud-estul Asiei, în mici grupuri familiare. Are lungimea corpului de 13-28 cm şi greutatea de 150-500 g.

Veverita-lui-Prevost-Callosciurus-prevosti-600x328

Conform Wikipedia, ratonul sau ursul spălător (Procyon lotor) este un mamifer omnivor  aparținând familiei Procyonidae. Este un animal originar din America de Nord, dar în secolul XX a fost introdus și în Europa, în crescătoriile pentru blană, iar din ferme s-au răspândit și în sălbăticie, maiales, în zona munților Caucaz. Ratonii trăiesc și în comunitățile umane, fiind foarte des întâlniți în localitățile din SUA, Canada și America Centrală. În sălbăticie ratonii obișnuiesc să trăiască în grupuri mici. Ratonii sunt folosiți și ca animale de companie.

Raton10-650x487

Destepti.ro ne mai informează că, civetele sunt mamifere carnivore care fac parte din familia Viveridae, ordinul Carnivora. Astfel de animale sunt mai primitive decât felinele și trăiesc în regiunile cu păduri, savane și deșert din Madagascar, sud-estul Europei, Africa și sudul Asiei. Alte specii înrudite cu civetele sunt mangustele, genetele, fosa și binturongul, pe care le vom prezentamai jos. Astfel de mamifere au corpul alungit, acoperit cu blană, gâtul subțire și destul de lung, coada îmblănită, lungă, purtată în jos. Majoritatea speciilor au un mod de viață terestru, sunt foarte rapide și agile atunci cănd își prind prada.

Paguma-larvata-masked-palm-civet-kaeng-krachan-national-park

Prețul unui bilet de intrare la Grădina Zoologică variază în dependență de vârstă: copii pănă la 7 ani pot intra gratis, elevii, studenții- 5 lei iar adulții- 30 de lei.

Anastasia Borta, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților