[ X ]
[ X ]
(FOTO) Maşină de lux, ticsită cu ţigări de contrabandă
21 Noiembrie

Colaboratorii postului vamal Leuşeni au reţinut peste 28 de mii de ţigarete de contrabandă cu timbrul de acciz al Republicii Moldova, camuflate într-o maşină de lux, de model BMW -X5, cu numere de înmatriculare străine, acesta se deplasa în Italia, informează CURENTUL.

În cadrul controlului, colaboratorii vamali au sesizat ceva suspect și au direcționat automobilul pentru a efectua verificări mai minuţioase.

În urma percheziționării, colaboratorii vamali au depistat  28 de mii de ţigarete în asortiment, de marca Marllboro şi Cammel.

Moldoveanul în vîrstă de 33 ani a modificat intenţionat construcţia automobilului, pentru a putea camufla ţigările în zeci de locuri-torpedou, lonjeroane, podeaua automobilului, portbagaj, căptuşeala scaunelor.

Potrivit explicaţiilor acestuia, ţigările urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din Italia, pentru un profit de peste 6 mii de euro.

Pentru ilegalităţile comise, şoferului i-a fost întocmit un proces-verbal conform art. 287.al.10 -Cod Contravenţional al Republicii Moldova, care prevede achitarea unei amenzi în valoare de 3000 lei şi confiscarea produselor de tutungerie.

De asemenea, automobilul implicat în contrabanda cu ţigări a fost reţinut în vederea confiscării sau încasării contravalorii acestuia.

Tatiana Cocerva

PIC_2978 PIC_2976 PIC_2973 PIC_2969

Inapoi la arhiva noutaților