[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Bijuterii din aur și argint, camuflate printre colete
11 Martie
foto: customs.gov.md

Colaboratorii vamali din cadrul postului vamal Cahul, au depistat într-un microbuz de model Mercedes, o nouă partidă comercială cu 29 de obiecte din aur și argint precum și 2 articole din bijuterii cu pietre prețioase, care venea din Turcia în Republica Moldova, transmite Curentul.md.

Obiectele prețioase erau camuflate într-un colet ce era transportat cu alte bagaje și transmisiuni neînsoțite din Turcia în Republica Moldova. Conducătorul auto, un bărbat în vîrstă de 31 de ani, a ținut să specifice că nu știa despre conținutul coletului, fiind rezervat în răspunsuri.

Bijuteriile din metalele prețioase urmează să fie supuse expertizelor de rigoare, iar de către subdiviziunile abilitatea ale Serviciului Vamal urmează să fie determinată valoarea acestora, cu examinarea ulterioară a cazului sub aspect penal, conform art. 248 – Contrabandă, Cod Penal al RM.

De la începutul anului de către Serviciului Vamal au fost anihilate alte 4 tentative de introducere ilegală pe teritoriului Republicii Moldova a articolelor de  aur şi obiectelor culturale, fiind arestate 4 persoane.

Elena Mocreac

IMG_0099 IMG_0082

Inapoi la arhiva noutaților