[ X ]
[ X ]
[ X ]
Firmă din UTA Găgăuzia, bănuită de evaziune fiscală în proporţii considerabile
14 Martie

Procurorii au declanşat o cauză penală pe faptul evaziunii fiscale în proporţii considerabile în privinţa unei firme, care gestionează o reţea de staţii PECO pe teritoriul UTA Găgăuzia și în teritoriul adiacent, transmite CURENTUL.

În rezultatul a 9 percheziţii, autorizate de judecătorul de instrucţie şi efectuate la respectivele staţii PECO, s-a stabilit că agentul economic a alimentat cu motorină mai multe mijloace de transport, operînd cu tranzacţii în numerar, fără reflectarea acestora în contabilitatea întreprinderii, tăinuind astfel obiectele impozabile.

Acest fapt a fost confirmat prin stabilirea tichetelor de motorină, eliberate de firma respectivă, cu amprenta ştampilei unei persoane juridice a cărei conturi bancare sunt blocate de mai mult timp.

Totodată, procurorii și ofițerii MAI au constatat că firma comercializează produse petroliere fără acte de provenienţă, fără utilizarea maşinii de casă şi control, prin adaptarea şi instalarea în maşinile de casă şi control, imprimante fiscale a unor mecanisme de recodificare a bandei fiscale, ce permit utilizatorului să modifice, blocheze sau să anuleze din memorie datele informatice privind vînzările efectuate.

În timpul percheziţiei efectuate la oficiul firmei care gestionează activitatea celor 9 staţii PECO, administratorul acesteia a împiedicat buna desfăşurare a acţiunii de urmărire penală, îngrădind accesul în încăperile care urmau a fi percheziţionate.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților