[ X ]
[ X ]
Fiodor Ghelici și-a cerut scuze publice de la comunitatea LGBT
30 Iunie
foto: ipn.md

Activistul Fiodor Ghelici a chemat astăzi reprezentanții mass-media la o conferință de presă în cadrul căreia a cerut scuze de la comunitatea LGBT din Moldova, transmite Curentul.md

În acest mod, Ghelici a pus în executare hotărîrea instanței de judecată prin care a fost obligat să ceară scuze publice pentru unele afirmații făcute anterior. Cu toate acestea, Ghelici spune că nu-și schimbă părerea despre comunitatea LGBT.

”Ca om militar, care respectă Statul și Legile, îmi cer scuze publice de la comunitatea LGBT. Le doresc sănătate, să se înmulțească și le mai doresc multă minte. Pentru mine nu este înjositor să-mi cer scuze. Sunt militar și azi îmi cer scuze nu doar de la LGBT, dar și de la societate, dacă am spus ceva care nu trebuia”, a declarat Ghelici.

Curentul.md menționează că, activistul a fost judecat pentru afirmațiile spuse în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. Atunci a declarat că „homosexualii trebuie urcați într-un tren și duși în Rusia, de unde să fie aduși peste un an, doar dacă se vor înmulți”. Pentru afirmațiile sale a fost acționat în judecată de către reprezentanții comunității LGBT.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților