[ X ]
[ X ]
[ X ]
Experți străini vin cu soluții privind problema aprovizionării cu apă și canalizare din Moldova
16 Septembrie

Experții Agenției Austriece de Dezvoltare (ADA) și Oficiului Elvețian de Cooperare (SDC) au venit într-o misiune comună în țara noastră pentru a analiza problemele din domeniul aprovizionării cu apă și canalizare și a propune soluții la acest capitol, transmite CURENTUL.

În cadrul unei întrevederi la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor s-a discutat despre aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților din R. Moldova și rolul Agențiilor de Dezvoltare Regională în acest proces.

De asemenea, a fost examinată posibilitatea implementării unui sistem informațional în domeniul apelor și consolidarea capacităților sectorului de aprovizionare cu apă. Experții străini au precizat că în rezultatul misiunii va fi elaborat un raport cu recomandări privind activitățile ADA și SCD în perioada 2015-2017.

Pe parcursul întrevederii au fost prezentate cele mai importante realizări și bune practici în proiectele finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională și cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, precum și au fost discutate subiecte ce vizează planificarea teritoriului, normativele și reglementările tehnice învechite și necesitatea armonizării acestora la standardele UE.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților