[ X ]
[ X ]
EXCLUSIV: „Arnold Schwarzenegger” din R. Moldova
24 Ianuarie

Este medic de profesie, dar fiind entuziasmat de filmele cu actorul legendar și fostul Guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger a decis să facă o carieră într-un domeniu inedit. Este vorba de Dumitru Sergheevici, Preşedintele Federaţiei de Bodybuilding din R. Moldova (IFBB), transmite Curentul.md

Solicitat de reporterul nostru, Dumitru Sergheevici a spus că provine dintr-o dinastie de medici, la fel și el a studiat medicina, dar a decis să facă bodybuilding și fitness.

Culturistul a declarat că a început să antreneze la vîrsta de 14 ani alături de fratele său, fiind entuziasmați de filme cu actorul legendar și fostul Guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger. „În revista ” Puterea și Frumusețea” m-a fascinat un articol despre concursul Mr. Olimpiya, ceea ce m-a determinat să mă mobilizez pentru viitoarele antrenamente şi competiţii. La 16 ani am participat la primul turneu unde am fost şi printre laureaţi”, spune sportivul.

Dumitru Sergheevici a făcut culturism de performanță 17 ani, perioadă în care a cîștigat peste 30 de premii și medalii de aur si bronz. „Acum nu mai fac parte din clasa de competiție, mă antrenez doar 2-3 pe săptămînă pentru a mă menţine în formă. Anterior, făceam două antrenamente pe zi”, a mai adăugat el.

Întrebat, ce crede soţia sa despre această pasiune, sportivul a spus că atunci cînd au făcut cunoștință el cîntărea 120 kg şi ținea diete complexe, speciale pentru un atlet profesionist. „M-a susţinut mereu și a fost alături de mine la multe din competiţii”, a specificat sportivul.

 Dumitru Sergheevici consideră că acest tip de sport are perspective frumoase în rîndul moldovenilor, inclusiv la categoria „bodyfitness femei”.

Elena Mocreac 

Inapoi la arhiva noutaților