[ X ]
[ X ]
[ X ]
Elevii din Moldova participă la competiţia de proiecte ştiinţifice din SUA
12 Mai
foto: edu.gov.md

Patru elevi din Republica Moldova, cîştigători ai Concursului naţional de ştiinţe şi inginerie ”Mold SEF-2014”, participă în perioada 11-16 mai curent, la finala internaţională Intel ISEF, care are loc la Los Angeles, SUA, transmite Curentul.md.

Din echipa Republicii Moldova fac parte Diana Marusic, elevă în clasa a X-a la LT “Ion Creangă” cu proiectul “Mediul de dezvoltare integrat vocal pentru persoanele cu deficienţe de vedere”; Dumitru Savva, elev în clasa a XI-a la LT “Orizont” cu cercetarea cu privire la integrarea unui limbaj compilat în mediul unui limbaj interpretat pentru obţinerea preformanţei maxime, precum şi Anastasia Jeleznîi şi Dumitru Gînju, elevi în clasa a X-a la LT “Mihai Marinciuc” şi respectiv în clasa a IX-a la LT “Dante Alighieri” cu proiectul “Viţa-de-vie sănătoasă fără metale grele”.

Moldova participă pentru a doua oară la cea mai mare competiţie şcolară de proiecte ştiinţifice din lume. La concurs participă peste 1700 de elevi din peste 70 de ţări.

Proiectele celor patru elevi din Republica Moldova au fost acceptate de comitetul ştiinţific al Concursului “Intel ISEF 2014” pentru jurizare.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților