[ X ]
[ X ]
[ X ]
Drumuri mai bune în două localități de la nordul țării
3 Aprilie

Drumul de legătură dintre două localități din raioanele Edineț și Briceni, precum și o porțiune de drum din satul Corjeuți, au fost reconstruite și date deja în exploatare, informează Curentul.md

Prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, s-a alocat suma de peste 51 milioane lei pentru construcția tronsonului de drum dintre localitățile Trinca, r. Edineț și Corjeuți, r. Briceni, precum și o porțiune de drum din localitatea Corjeuți. În total, s-a construit un drum cu o lungime de 7 km și 721 m. Tot în Corjeuți, din aceleași surse alocate, au fost reparate două poduri.

Ion Bodrug, directorul ADR Nord, a subliniat colaborarea cu autoritățile locale și cu agenții economici în realizarea proiectului. ”S-au investit 51 milioane lei, dar pentru continuarea proiectelor mai sunt necesare și alte surse”, a spus Directorul ADR Nord.

Președintele raionului Briceni, Efimia Bandalac (PLDM), aflată într-o vizită de lucru în satul Corjeuți, a apreciat lucrările efectuate și a susținut că vor fi demarate lucrări de reparație și a altor drumuri din regiune. ”Starea drumurilor în raion nu este foarte bună, dar în ultimii ani atragem o atenție deosebită infrastructurii. Consiliul raional a alocat pentru 2014 suma de 4,6 mln lei pentru reparația drumurilor, dublu față de anul precedent. S-au efectuat deja lucrări pe drumurile unde timp de 30 de ani nu s-a făcut nimic”, a mai adăugat președintele raionului Briceni.

Potrivit autorităților locale, drumul era în stare proastă, iar podurile în pericol de prebușire. ”Din Corjeuți nu era un drum normal spre Chișinău”, a spus primarul satului, Victor Andronic (PDM), care acum se mîndrește cu proiectul realizat și cu noul drum din localitate.

În cadrul proiectului, pe lîngă reconstrucția drumului și podurilor, au fost construite sisteme de evacuare a apelor, podețe, drumuri laterale, infrastructură de informație rutieră și au fost nivelate acostamentele. În prezent, proiectul se află la etapa post-implementară de monitorizare, conform Planului de asigurare a durabilității proiectului.

Proiectul a fost implementat cu scopul dezvoltării economice a localităților din regiune – Corjeuți, Balasinești din raionul Briceni și Trinca, raionul Edineț.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților