[ X ]
[ X ]
Două licee din R. Moldova au fost dotate cu clase multimedia
21 Noiembrie

Astăzi a avut loc deschiderea a două clase multimedia la Liceul Teoretic „Petre Ştefănucă” din Ialoveni şi liceul din satul Varniţa, Anenii-Noi, transmite CURENTUL. 

La eveniment a participat prim-ministrul Iurie Leancă. Acesta a vizitat noile săli de clasă şi a asistat la ambele instituţii de învăţământ la câte o lecţie demonstrativă.

Fiecare dintre cele două săli a fost dotată cu echipament IT de ultimă generaţie: tablă interactivă cu un proiector, circa 25 de calculatoare personale de tip tabletă pentru elevi, un laptop pentru profesor, un Reuter Wi-Fi, o cameră Web de rezoluţie înaltă şi difuzoare.

De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri a  subliniat că „educația accesibilă și de calitate a fost și va rămâne o prioritate națională”.

Liceul „Petre Ştefănucă” din Ialoveni şi Liceul Teoretic din Varniţa, Anenii-Noi sunt primele două instituţii de învăţământ din ţară care beneficiază de dotările specifice unei clase multimedia, realizate în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educaţiei şi Fundaţia Soros-Moldova.

Potrivit finanţatorilor, instituţiile au fost selectate în urma unui concurs deschis, lansat de Fundaţia Soros-Moldova în luna iulie a anului curent. În total, urmează să fie amenajate 29 de săli, după modelul celor lansate astăzi la Ialoveni şi Anenii-Noi.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților