[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două cazuri de transportare ilegală a motorinei, depistate de polițiștii de frontieră
23 Iulie

Polițiștii de frontieră în colaborare cu inspectorii de poliție au documentat acțiunile ilegale a trei persoane care transportau 775 de litri de combustibil fără careva acte de proveniență, transmite CURENTUL.

Primul caz s-a petrecut la data de 22 iulie, cînd patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Troiţcoe, în timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control a frontierei de stat a observat un bărbat cum arunca obiecte, asemănătoare unor recipiente, din trenul ce se deplasa pe direcţia Basarabeasca – Chișinău.

La scurt timp după monitorizarea acțiunilor bărbatului, prin intervenție comună dintre Inspectoratul de poliţie Basarabeasca și Poliția de Frontieră, s-a reuşit reţinerea în flagrant a doi bărbați, locuitori ai orașului Basarabeasca, cu vîrste de 26 și 37 ani. Aceștia încărcau buteliile aruncate într-un autoturism de model VAZ.

La controlul efectuat asupra maşinii s-au descoperit 23 de recipiente ce conţineau 575 litri de lichid vîscos ce corespundea după miros și culoare cu motorina. În primele cercetări, bărbaţii au declarat că maşinistul de tren îi asigura cu motorină, care ulterior era comercializată.

Cazul este investigat de ofiţerii de poliţie Basarabeasca, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi identificării persoanelor implicate în activitatea ilicită.

În cel de-al doilea caz este implicat un moldovean în vîrstă de 43 de ani care aducea motorină din regiunea transnistreană și urma să o realizeze  pe piața din Ștefan Vodă. Combustibilul transportat ilegal a fost depistat în autoturismul de model Ford Tranzit care a fost stopat pentru control în satul Talmaza, în baza unor informații operative. Ofiţerii de investigaţie a Direcţiei regionale EST a Poliţiei de Frontieră în conlucrare cu inspectorii de poliţie Ştefan Vodă au efectuat careva verificări asupra mijlocului de transport, în urma cărora s-au depistat patru butoaie din metal, a cîte 200 litri fiecare. La cercetarea recipientelor s-a descoperit că două din ele conţin 200 litri de combustibil.

Întreaga cantitate de motorină a fost ridicată în vederea confiscării şi transmisă conform competenţelor Inspectoratului de poliţie Ştefan Vodă.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților