[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi șefi ANSA – reţinuţi de CNA
6 Iunie

Doi şefi şi un inspector ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au fost reţinuţi aseară de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere, transmite Curentul.

Aceştia sunt bănuiţi că pretindeau de la agenţi economici, personal sau prin intermediari, sume de pînă la 12 000 de lei pentru eliberarea certificatelor de export/ import/ reexport fără efectuarea controlului fizic al mărfii (produse de origine vegetală – fructe, legume).

Ofiţerii CNA au efectuat mai multe percheziţii în birourile de serviciu ale şefului Terminale Chişinău din cadrul ANSA, şefului Direcţiei Coordonarea Posturilor a ANSA, în automobilele şi la domiciliile acestora. În urma  acţiunilor procesual-penale, aceştia, dar şi un inspector din cadrul ANSA au fost reţinuţi. Toţi trei se află în izolatorul CNA, fiind reţinuţi preventiv pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților