[ X ]
[ X ]
Doi minori au fost reţinuţi în flagrant, în timp ce furau bijuterii din locuinţe
10 Noiembrie

Doi minori cu vârstele de 17 şi respectiv 16 ani, domiciliaţi în capitală, au fost reţinuţi de către angajaţii IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie, după ce au pătruns în două locuinţe de unde ar fi furat bijuterii din aur în valoare de peste 20 de mii de lei, transmite CURENTUL.

Indivizii ar fi pătruns în două locuinţe prin forţarea geamului din termopan, când proprietarii nu erau acasă. În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi de documentare a furturilor, victimele şi-au recunoscut bijuteriile.

Totodată poliţiştii îi suspectează pe minori că ar fi furat prin aceeaşi metodă şi din alte patru locuinţe, pe parcursul lunii octombrie curent, de unde au fost sustrase mijloace financiare în sumă de circa 65 de mii de lei.

Astfel, au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru furt şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 la 20 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților