[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi militari au pus la cale o afacere criminală. Iată ce a urmat!
28 Ianuarie
foto: radiochisinau.md

Doi foşti militari sunt bănuiţi de sustragerea a două arme – pistoale mitralieră de tip AK-74 din depozitul de armament şi muniţii ale unităţii militare – Brigada 1 de Infanterie Motorizată din or. Bălţi, transmite CURENTUL.md.

Potrivit datelor preliminare, pe 12 decembrie 2013 unul dintre bănuiţi, fiind militar de gardă pentru paza depozitului de armament şi muniţii în Brigada nr.1 de Infanterie Motorizată Bălţi, a spart fereastra şi a pătruns în interiorul depozitului de unde a sustras două pistoale mitralieră AK 74.

Pentru înlesnirea posedării reale a armelor sustrase, bănuitul l-a atras în afacere criminală pe un alt militar, cedîndu-i o armă. La data de 16 decembrie 2013 bănuiţii, fiind trecuţi în rezervă, au scos pe ascuns armele de pe teritoriul unităţii militare transportîndu-le la domiciliu.

Persoanele reţinute au întors armele sustrase, iar fiind audiaţi de procurori, au declarat că le-au sustras pentru păstrare personală.

Procuratura le-a înaintat celor doi învinuirea pentru sustragerea şi păstrarea ilegală de arme şi a depus demers pentru aplicarea în privinţa învinuiţilor a măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților