[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi bărbaţi reţinuți pentru ameninţare cu arma
2 Septembrie

La 1 septembrie, curent, în jurul orei 6:15, Poliția a fost sesizată  cu privire la faptul că,  pe strada Alexandru cel Bun, din capitală,  un bărbat, amenință o femeie cu o armă.  Ajunși la fața locului, polițiștii de patrulare au stabilit  că, un bărbat de 57 de ani, cu semne vizibile de ebrietate, își amenința soția cu o armă de foc, transmite CURENTUL.

În cadrul percheziției la domiciliul agresorului, poliția a mai  depistat trei arme de foc,  pe care acesta le deținea legal.

În alt  caz, în jurul orei 19:00, o echipă de patrulare pedestră, dislocată în sectorul Ciocana, a observat doi bărbați care se certau în fața unui Centru comercial din strada Igor Vieru.

Apropiindu-se, pentru a aplana conflictul, polițiștii au observat  că unul dintre indivizi este înarmat cu un pistol pneumatic. Imediat, bărbatul de  32 de ani a fost neutralizat și încătușat.

În ambele cazuri armele au fost ridicate pentru a fi supuse mai multor cercetări specializate, iar poliția cercetează toate circumstanțele incidentelor.

Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați, ei riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 4 000 la 8 000 de lei sau până la 3 ani de privațiune de libertate.

În context, Poliția reiterează, este interzis portul și folosirea armelor în locuri publice, dacă deţinătorul se află sub influenţa băuturilor alcoolice, a produselor sau a substanţelor stupefiante care generează o stare de pericol,  în condiţiile în care poartă arma asupra sa și  nu este  însoţită de documentul ce atestă dreptul de port şi de folosire a armei.

Inapoi la arhiva noutaților