[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Ei sunt cei care vor beneficia de Bursa Preşedintelui RM pentru anul de studii 2014-2015
20 August

Zece studenţi din instituţiile de învăţămînt superior de stat, dar şi cinci elevi din instituţiile de învăţămînt mediu de specialitate vor beneficia de Bursa Preşedintelui Republicii Moldova pentru anul de studii 2014-2015. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost apobat astăzi de Guvern, transmite CURENTUL.

Pentru acordarea burselor de merit în anul universitar 2014-2015, la Ministerul Educaţiei au fost depuse dosarele a 67 de candidaţi din 16 instituţii de învăţămînt superior de stat şi o instituţie de învăţămînt  superior privat din ţară.

Candidaţii respectivi au fost selectaţi de către Comisia specializată, responsabilă de examinarea dosarelor, aprobată prin Dispoziţia ministrului Educaţiei din 30 iulie 2014, în baza anumitor criterii, printre care: media notelor, activităţile educaţionale, culturale, sportive, activitatea ştiinţifică, participarea la conferinţe, concursuri/olimpiade naţionale sau internaţionale.

Achitarea burselor de merit se va efectua de către fiecare instituţie de învăţămînt în limitele alocaţiilor bugetare aprobate în acest sens. Potrivit proiectului de hotărîre, valoare bursei lunare pentru studenţi constituie 1200 de lei, iar pentru elevi – 930 de lei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților