[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul firmei care a colaborat cu Baștovoi Valentin a fost condamnat la ani grei de închisoare
5 Iunie

Procuratura Generală a anunțat despre condamnarea directorului firmei pe contul căruia Baștovoi Valentin a transferat ilegal peste 185 mii de dolari, transmite Curentul.md

Tranzacția a fost considerată spălare de bani. Inculpatul cunoştea despre faptul că mijloacele financiare sunt ilicite, iar între firma sa şi emitent nu ar fi existat relaţii economice, potrivit materialelor cauzei penale.

Din materialele cauzei se cunoaște că, după ce în 2011 condamnatul a primit banii pe contul firmei pe care o conducea, acesta a dispus transferarea acestora pe contul altei firme, unde activa în calitate de director comercial.

În noiembrie 2013, inculpatul a fost achitat de Judecătoria Buiucani pe motiv că faptele acestuia nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii. Procurorii au contestat sentinţa de achitare, iar recent, prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău, inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea spălării de bani şi condamnat la 5 ani închisoare. Decizia este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Curentul.md amintește că, în decembrie 2013, Baştovoi Valentin a fost condamnat pentru delapidarea averii străine la 8 ani de detenţie.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților