[ X ]
[ X ]
[ X ]
Din septembrie, la Soroca va începe construcția locuințelor sociale în valoare de 2, 1 mln euro
4 August

În luna septembrie a anului curent la Soroca va demara construcția locuințelor sociale. Aceste locuințe sociale în Republica Moldova sunt construite cu suportul financiar al BCE care oferă țării noastre circa 20,4 mln euro, transmite CURENTUL.

„Pentru demararea unei construcții este necesar de pregatit și de organizat terenul și șantierul ce urmează să se formeze. Pînă la sfîrșitul lunii august constructorul va pregăti zona și va asigura șantierul cu toată tehnica necesară pentru construcție. Am stabilit și o perioadă concretă pentru pregătirea șantierului de construcție, am nominalizat responsabilitățile părților și obligativitatea antreprenorului în respectarea documentației de proiect și a legislației privind calitatea în construcții, inclusiv respectarea graficului de execuție a lucrărilor” a menționat Iunona Lungul, directorul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului de construcție a locuințelor sociale pentru persoanele nevoiașe din Republica Moldova.

Autoritățile publice locale sunt mulțumite de inițierea proiectului și au precizat că în raionul Soroca sunt familii cu venituri mici, tinere familii cu mulți copii, persoane cu nevoi speciale care nu reușesc să își achiziționeze o locuință, iar oferirea în locațiune a unui apartament va soluționa problema asigurării cu spațiul locativ în raion.

Valoarea totală a obiectului din raionul Soroca constituie circa 2, 1 mln euro. 65% din costul total al proiectului îl oferă Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) în cadrul unui Acord cadru de împrumut pe un termen de pînă la 20 de ani.

Pînă la finele anului 2018, cînd se finalizează faza II a proiectului, urmează a fi construite circa 700 de locuințe sociale.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților