[ X ]
[ X ]
[ X ]
Diaspora moldovenească are propriul portal. Vezi detalii!
8 August

Guvernul şi Biroul pentru Relaţii cu Diaspora a lansat astăzi portalul diasporei Republicii Moldova (www.din.md). Prin acest eveniment a fost dat startul unui şir amplu de acţiuni dedicate diasporei, transmite CURENTUL.

Potrivit şefului Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco, acest portal este primul instrument de genul dat din Moldova. „Ideea este inspirată din Irlanda, dintr-un site similar. Noi doar am dezvoltat ideea. Acest portal are două elemente de bază: networking – moldovenii din diasporă pot să se înregistreze pe acest portal. De asemenea, este posibilitatea de a crea grupuri pe 3 dimensiuni: după ocupaţie, reşedinţă şi originea”, a declarat Lutenco.

De asemenea, acesta a menţionat că pe portalul lansat au fost cumulate toate serviciile care sînt prestate diasporei de către autorităţile moldoveneşti.

La rîndul său, prim-ministrului Iurie Leancă a afirmat că prin intermediul portalului, concetăţenii noştri de peste hotare vor putea discuta despre politicile Guvernului, despre percepţia lor asupra acestor politici, dar şi vor putea veni cu propuneri cum pot fi acestea îmbunătăţite. „Vom crea un cadru destul de bun pentru o comunicare mai eficientă cu cei din diasporă”, a spus Leancă.

De asemenea, acesta s-a referit şi la evenimentele dedicate diasporei Republicii Moldova, care vor avea loc în timpul apropiat. Pe 28-30 august, în premieră se vor desfăşura Zilele Diasporei. Astfel, pe 28 august curent, membrii cabinetului de miniştri vor fi gazda vizitatorilor care vor veni în Republica Moldova. Sărbătoarea va culmina cu un concert la centrul etno-folcloric Vatra.

Ulterior, pe 1,2 sau 3 septembrie va avea loc al 6-lea Congres al Diasporei. Iar la începutul lunii octombrie se va desfăşura Diaspora Business Forum. Aceste evenimente urmează să fie organizate anual.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților